The Daily Ilse - Come One, Come All To Ilse.

Kan man bli smartare med smarter marketing?

Smartare marknadsföring är något som alla letar efter. Men det är inte alltid som man vet vad som är just smartermarketing. En del tror att man ska lägga ner alla sina resurser och penga på print eller klassisk TV reklam. Men ger det verkligen den effekten man vill för hur mycket man spenderar? Det är för inte man undrar Missförstå mig rätt: TV är otroligt bra för reklam och det kan statistik visa också, inte minst den som kommer från USA.

Men poängen ligger i att det är rörlig bild som verkligen aktiverar oss. Med rörlig bild så får man ett helt annat intryck än vad man annars skulle få. Jag vet att jag verkligen tycker om reklamfilmer som använder sig av mediet på bästa möjliga sätt. Här kommer vi in på ett mycket intressant område, nämligen: Att reklamfilm nu går att publicera enkelt online. Det har egentligen bara fördelar och jag ska förklara varför. 1 – Genom att använda sig av internet via kanaler som Youtube får man en otrolig spridning. Youtube är störts på video och hit vänder sig alla för att se nya klipp mm. Dessutom har du möjlighet att nå just din målgrupp via den här kanalen, vilket kanske inte Tv är så bra på.2 – Den andra och kanske största fördelen är pengarna. Här klämmer oftast skon för alla som ska investera i reklam på TV.  Ja, det kostar otroligt mycket att marknadsföra sig via TV. Men tänk så mycket billigare det är på Youtube. Det enda man behöver göra är att förstå hur pass bra det egentligen är! Lägg en tiondel av pengarna du skulle lägga på Youtube och se vilka resultat det kommer att ge.